Escalop boieresc

de Sidy in Vita, 20 Sep 2011 | 7152 vizualizari

 

O reteta de week-end: escalop boieresc...
Un fel de mâncare delicios, dar şi foarte frumos. Ce poate fi mai potrivit pentru masa pe care o pregăteşti familiei tale ?Rezultatul şi părerea celor care vor gusta preparatul tău vor fi cu certitudine pe... gustul tău !
Ce sa mai, o masa pe cinste, o masa boiereasca!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel
  • 300 g ciuperci
  • 250 g cascaval feliat
  • 10 rosii cherry
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • piper Kotany
  • boia
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop boieresc:

Feliile de carne le batem putin cu batatorul de carne, le condimentam si le dam prin faina. Intr-o tigaie ceramica punem o lingura ulei  apoi prajim feliile de carne pe ambele parti.

Scoatem escalopul prajit si il pastram la cald. Taiem felii ciupercile.

Untul il topim in tigaie si calim ciupercile, impreuna cu usturoiul si la sfarsit patrunjelul verde tocat, cam 5 minute.

Peste feliile de escalop prajite asezam ciupercile apoi cate o feliuta de cascaval si 1/2 rosie cherry cu cate o frunzulita de patrunjel verde. Dam la cuptorul incins pentru gratinare  sau la cuptorul cu microunde 3-4 minute sa se topeasca cascavalul.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Servim escalopul alaturi de cartofi rumeniti si salata verde sau de ardei copti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop boieresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

21.09.2011, 11:00

La fav

mihaelar63 1

17.10.2014, 10:46

Ce dragut Eu am preparat escalop voievodal dupa o indelunga munca de documentare :http://www.bucataras.ro/retete/escalop-voievodal-61373.html. Nu am stiut sa caut mai aproape la tine )

Sidy 1

18.10.2014, 08:00

Multumesc Mihaela Ar trebui sa ne arati si noua escalopul tau....tare bun trebuie sa fie !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita cu legume la tigaie